WINTER Fitness Classes 2024–2025

Ask about our 1 week, 6 week, 3 month, 6 month, and yearly KAC membership

Members: Classes \$Free Bring a Friend \$10 Non-Members: \$20 daily all access to KAC and classes

Yoga 1 hour

Monday 10:00-11:00am w/ Scott Monday 5:30-6:30pm w/ Olivia

Tuesday 10:00-11:00am w/ Carol

Wednesday 10:00-11:00am w/ Scott Wednesday 5:30-6:30pm w/ Carol Friday 10:00-11:00am w/ Scott Friday 5:30-6:30pm w/ Carol

Saturday 10:00-11:00am w/ Scott

<u>Pilates</u> 45 min

Tuesday 8:00-8:45am w/ Kathy Thursday 8:00-8:45am w/ Kathy Saturday 8:30-9:15am w/ Lynn

Cardio, Core and More 45 min

Tuesday 9:00-9:45am w/ Kathy Thursday 9:00-9:45am w/ Kathy

TKD Dynamics 1 hour

Tuesday 5:45-6:45pm w/ Ludo Thursday 5:45-6:45pm w/ Ludo

Cycle (Spin/Stretch) 1 hour

Tuesday 5:30-6:30 w/ Anne

<u>Indoor Cycling (Spin)</u> 1 hour

Saturday 8:45-9:45am w/ Matt

Classes subject to change rev.12/10/24

CLASS DESCRIPTIONS

Yoga (1 hour)

Yoga is a controlled practice to connect the mind, body, and breath. Uses physical poses and postures to guide you through meditation and self-awareness. Reduces stress, increases flexibility and strength, aids in relaxation and improves overall health and wellness.

Cardio, Core and More (45 min)

An exhilarating fitness experience to kickstart your journey to a stronger, more toned body. A dynamic fusion of kickboxing, core strengthening and body conditioning. Focus on building core strength, cardiovascular endurance and flexibility!

Movement & Mobility (30 min)

Designed to enhance mobility, flexibility and overall body awareness. Incorporating functional movements, dynamic stretching, joint mobilization, and corrective exercises. This class will target stiff joints, tight muscles, and help increase range of motion and circulation. All levels welcome

Pilates (45 min)

Pilates is a class combining continuous flow of stretching and Yoga with core strengthening and toning using Pilates exercises. This is a beginner/intermediate level class.

HIIT Challenge (Strength and Conditioning) (30 minutes)

Join Meg to test and build upon your strength and endurance. During each class, Meg leads you through a dynamic warm-up, straight into a 30-35 minute workout with varying intensity, followed by a static stretching cool-down. Don't let "High Intensity" fool you though, Meg has many alternatives to the exercises she brings in to make the workout accessible to every fitness level.. Bring water and a Friend!

TKD Dynamics (1 hour)

Join third degree black belt, Ludo Ledein in a challenging fitness series inspired by Tae Kwon Do. Combine martial arts movements with body conditioning. Learn sequences to help focus the mind and work the body. No experience necessary. Empower. Endurance. Flexibility. Stamina.

Cycle(Spin/Stretch) (1 hour)

Start out with a 40-45 min. powerful fast cycling challenge. Finish with full body stretches. This is a power packed hour workout broken in to challenging sections.

Indoor Cycling (Spin) (1 hour)

Fast paced cycling on a stationary bike. Instructors inspire participants to push through limits! Support each other, have fun, whoop and holler!

Classes subject to change